Top
ТОП-50 міст

ТОП-50 найбільших за площею міст України

Інколи нас, у ГО «Суспільне Око» відверто дивують ті відомості, що ми отримуємо. Ось наприклад зіставили площу 50 найбільших міст України. Хто з Вас знав, що Севастополь – найбільший за площею населений пункт в державі? А зверніть увагу на Яремче та Алушту! Складно повірити, еге ж?

ТОП-50 міст

Для збільшення зображення – клікніть по ньому

При цьому ані Севастополь, ані Яремче з Алуштою не можуть похвалитися такою кількістю населення, яка б відповідала іх розмірам. Кількість яремчан взагалі ледве дотягує до восьми тисяч. Звідки ж тоді такий територіальний апетит у їхніх місцевих рад? Все пояснюється просто – усі перераховані населені пункти є містами-курортами, які підпорядкували собі навколишні села, щоб спростити можливість розвитку спільної туристичної інфраструктури та сприяти здорожчанню житлового та земельного фондів.

 

Не менше здивування викликає той факт, що такі міста, як Макіївка, Єнакієве та Горлівка переважають за розмірами мільйонники Дніпро та Харків. Тут ситуація трохи інакша, ніж з курортними містами. Справа в тому, що згадані населені пункти входять до великих промислових агломерацій, які свого часу утворилися шляхом об`єднання чисельних шахтарських селищ. Наприклад, Макіївка складається з 33 таких селищ, між якими досі простягаються великі незабудовані ділянки.

admin
No Comments

Post a Comment