Top
Рейтинг

Рівень відкритості місцевої влади до інформаційних запитів

Склали власний рейтинг інформаційної відкритості органів місцевої влади. Робили, так би мовити, з власного досвіду. Відсотки, які Ви бачите на графіку відображають загальний обсяг відповідей чиновників певного регіону на запити активістів ГО «Суспільне Око».
Наприклад, статистика по Рівненській області демонструє, що місцеві міста обласного значення відповіли на 76% запитів наших активістів, а от чиновники районних адміністрацій встигли відгукнулися аж на 86%.
До речі, Рівненська область очолює наш рейтинг інформаційної відкритості. Місцеві чиновники найбільш відповідально ставляться до виконання закону «Про доступ до публічної інформації» та не сприймають суспільноважливі відомості як свої власні. У хвості рейтингу – Луганська область.  Тут посадовці рівня міст відповіли тільки на 16% наших запитів, районні чиновники – на 22%. Можливо, у такій затримці винні бойові дії, що час від часу спалахують в регіоні, та  втрата доступу до статистичних відомостей центральних та південних районів області.
Ви певно помітили суттєвий розрив між рівнем відповідей на запити у містах та районах. Цьому є пояснення. Справа в тому, що часто міста обласного підпорядкування мають спільні управління та департаменти з районами, на території яких знаходяться. Ці департаменти не розділяють у своїй звітності показники окремих міст обласного підпорядкування від загальних показників районів. Через це деякі відомості стосовно міст розчиняються у загальній масі інформації районного рівня. Саме тому рівень звітності міст відстає від районів. Інакше, як бюрократичним парадоксом таке явище назвати неможливо.

admin
No Comments

Post a Comment