Top
Яка площа?

Яку площу має Україна? — Відповідь вас здивує

Це нечувано, але виявилося, що наші урядники не знають точної площі країни.

 

У своєму попередньому пості ми розповідали про успіхи активістів ГО «Суспільне Око»  у збиранні відомостей щодо площ областей України. Станом на сьогодні простий шлях складання чисел вказав нам на одну важливу проблему. Виявилося, що за 25 років незалежності державний апарат не спромігся визначити точну площу країни, в якій ми живемо.

 

На запит активістів ГО «Суспільне Око» про точну площу України чиновники Головного управління Держгеокадастру надали такі цифри – 60 354 900 га. Здавалося б, усе максимально зрозуміло, але є одне «але». Число не збігається, якщо скласти окремі площі усіх регіонів України. При цьому, як не дивно, але показники щодо територій областей нам надавали чиновники з регіональних відділів того ж самого відомства. Так от, якщо скласти усі показники площ адміністративно-територіальних одиниць – площа України дорівнюватиме 60 357 712 га.

 

Питання до головних кадастрівців – де поділося іще 2 812га?

 

Може наша країна все-таки має більшу територію, ніж вважають у головному офісі Вашої установи?
Що демонструють такі розбіжності в цифрах? – Перш за все те, що в системі державного обліку існує величезна розбалансованість, коли столичні чиновники не комунікують на достатньому рівні зі своїми колегами на територіях, коли голова не знає, що роблять руки і ноги.

 

Все це ще раз доводить, що ми недарма взялися за проект «Енциклопедія територій», який і покликаний уніфікувати усі відомості про кожний метр української землі.

admin
No Comments

Post a Comment