Top
раны без книгарень

У київській області 117 тисяч людей позбавлені можливості вільно придбати книгу

У ХХІ сторіччі, у Європі!

 

Ця новина не просто дивує – доводить до розпачу!

 

У наслідок обробки відомостей, які постійно надходять від наших активістів з Київської області, ми прийшли до шокуючої цифри. Виявляється, що в п’яти районах столичного  регіону не має ЖОДНОЇ КНИГАРНІ! Повторимо іще раз – ЖОДНОЇ! Повторимо втретє – В СТОЛИЧНОМУ РЕГІОНІ! Що тоді казати про провінцію?!

 

Згідно з офіційними відповідями державних адміністрацій Ставищенського, Поліського, Згурівського, Барищівського та Кагарлицького районів  – на території цих адміністративних одиниць продаж книжок має виключно кустарний характер. Що це означає? – Це означає, що майже 117 тисяч мешканців цих територій позбавлені доступу до широкого та актуального книжкового асортименту. Це ще означає, що не може бути мови ні про який системний підхід у формуванні книжкового ринку у цих районах. Вкупі з повсякчасним відставанням провінційних бібліотек від актуальних літературних тенденцій (мається на увазі не тільки художня, а, перш за все, навчальна та просвітницька література) це робить просвітницький клімат у наведених регіонах не просто несприятливим – шкідливим.

 

У чому причина такого ненадихаючого співвідношення – нам ще доведеться з’ясувати. Не хотілося б вірити, що всьому виною повна відсутність попиту на книжки у місцевого населення. Але вже зараз ГО «Суспільне Око» закликає чиновників, волонтерів, представників книжкового бізнесу вивчати ринкові умови у згаданих районах та докласти усіх зусиль задля подолання такої загрозливої диспропорції.

 

admin
No Comments

Post a Comment